850
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-850,page-child,parent-pageid-582,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Bedtent voor buitenshuis slapen

Investering voor slaapinnovatie gehandicapte kinderen

 

Delft, 15 oktober 2018 – CloudCuddle sluit vandaag een investeringsronde met Blue Sparrows om hun slaapinnovatie voor gehandicapte kinderen uit te ontwikkelen en te commercialiseren. Gezinnen met een zorgintensief kind zijn heel erg aan huis gebonden. Uit logeren bij opa en oma of de zorg met anderen delen is vaak onmogelijk. Ook vakanties en zelfs ziekenhuisopnames geven problemen. De opblaasbare bedtent CloudCuddle biedt een oplossing om op elke locatie een veilige slaapplaats te maken.

 

Thuis slapen kinderen met een mentale en/of fysieke handicap voor hun veiligheid in een grote houten bed-kooi. Deze bed-kooien zijn duur en niet verplaatsbaar. Daardoor kunnen gezinnen met gehandicapte kinderen nooit buitenshuis overnachten. Een bezoek aan familie of vrienden, vakanties of gewoon even ertussenuit. Voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld is. Niet voor gezinnen met een gehandicapt kind. Het betekent veel geregel, veel stress en veel zorgen. CloudCuddle werd ontwikkeld aan de TU Delft door studente Lotte Leufkens. Het is een opblaasbare bedtent die van elke eenpersoonsmatras op locatie, een veilige slaapomgeving kan maken voor het kind. Daarmee biedt CloudCuddle alleen al in Nederland een oplossing voor meer dan 120.000 gehandicapte kinderen. “Ik ben heel blij met de support van Blue Sparrows, zij hebben al meerdere start-ups begeleid en daardoor kan ik veel sneller groeien”, zegt Lotte Leufkens, CEO van CloudCuddle. CloudCuddle is momenteel actief in Nederland en België en wil met de investering het product doorontwikkelen, het bedrijf professionaliseren, en het product op de Europese markt brengen. “Wij zijn onder de indruk van de oplossing die CloudCuddle aan gehandicapte kinderen levert en wij geloven dat dit wereldwijd succes zal worden”, zegt Rogier Barents, woordvoerder van de Blue Sparrows.

 

Blue Sparrows investeerde eerder dit jaar al in 3D geprinte implantaten met Amber Implants en in een nieuw desinfectie apparaat voor ziekenhuisgebruik met UV Smart. “Het zijn zeer diverse investeringen die laten zien in welke range wij investeren en waar wij meerwaarde kunnen leveren. In de nabije toekomst willen we ons portfolio aanvullen met een sterke e-health propositie”, zegt Rogier Barents, woordvoerder van Blue Sparrows.

 

Meer informatie: www.cloudcluddle.com