1355
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1355,page-child,parent-pageid-582,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
DELFT, 7 oktober 2021

 

De Smart Cueing oplossing van Cue2Walk gaat mensen met Parkinson helpen om langer actief en zelfstandig te blijven

 

Van de bijna 70.000 mensen in Nederland die moeten leven met Parkinson, krijgt bijna 60% van hen last van Freeze of Gait. Deze bevriezing van de loopgang veroorzaakt valincidenten, een nog grotere last op mantelzorgers en angst om te vallen. Dit leidt tot een inactieve levensstijl en dat is problematisch, want juist van een actieve leefstijl is bewezen dat dit het ziekteverloop kan remmen. Cue2Walk biedt een slimme, draagbare oplossing die mensen met Parkinson ondersteunt op het moment dat dit nodig is. ‘Met een compact apparaat maakt Cue2Walk een grote impact op de zorg van morgen. De gepersonaliseerde oplossing stelt de gebruiker, en hun mantelzorgers, in staat meer grip te krijgen op het ziektebeeld.’, zegt Thijs van Oorschot, partner bij het Blue Sparrows MedTech Fund.

 

Cue2Walk biedt niet alleen een noodzakelijk hulpmiddel voor de drager, maar het geeft ook objectief inzicht in het beweegpatroon gedurende de dag. Mensen met Parkinson kunnen hiermee medicatie inname optimaliseren. Zo kan over-inname of inname op de verkeerde momenten worden voorkomen. Dit inzicht waardevol, want Parkinson medicatie werkt slechts enkele uren en kan gedurende een mensenleven maar in beperkte hoeveelheid worden ingenomen.

Daarnaast wordt het op termijn mogelijk om in een digitale infrastructuur inzicht te krijgen in de beweegdata van grotere groepen van Patiënten. In deze infrastructuur voor onderzoek wordt het mogelijk om data eenvoudig en veilig te delen met andere Parkinson professionals. ‘Onderzoek naar freeze of gait verschijnselen is noodzakelijk om betere medicatie en behandeling te kunnen ontwikkelen, maar dat is heel erg lastig. Mensen met Parkinson reageren anders op situaties wanneer je erbij bent of wanneer ze naar het lab moeten komen voor een onderzoek. Ook zijn mensen met Parkinson niet altijd goed in staat om de symptomen gedurende de dag, of over langere periode, objectief vast te stellen.’ zegt Martijn van der Ent, bij Cue2Walk verantwoordelijk voor link tussen de medische toepassing en de techniek. Met Cue2Walk wordt het wel mogelijk om objectief ‘real life’ data te verzamelen en om medische professionals hier inzicht in te geven. Dit kan gaan leiden tot verbeterde medicatie of behandelingen.

 

Cue2Walk wordt begin 2022 beschikbaar voor mensen met Parkinson. ‘De investering van het Blue Sparrows MedTech Fund zorgt ervoor dat we op zeer korte termijn een product kunnen lanceren waar iemand die Freeze of Gait ervaart écht door wordt ondersteund. Een slim apparaat dat eenvoudig kan worden gebruikt en dat onzichtbaar gedragen kan worden.’ zegt Floor Waardenburg, CEO van Cue2walk. Daarmee komt op korte termijn voor deze groeiende groep mensen een zelfstandiger en actiever leven binnen handbereik.

 

Meer informatie: www.cue2walk.nl