1355
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1355,page-child,parent-pageid-582,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Den Haag, 7 oktober 2021

 

De Smart Cueing oplossing van Cue2Walk gaat mensen met Parkinson helpen om langer actief en zelfstandig te blijven

 

Van de bijna 70.000 mensen in Nederland die moeten leven met Parkinson, krijgt bijna 60% van hen last van Freeze of Gait. Deze bevriezing van de loopgang veroorzaakt valincidenten, een nog grotere last op mantelzorgers en angst om te vallen. Dit leidt tot een inactieve levensstijl en dat is problematisch, want juist van een actieve leefstijl is bewezen dat dit het ziekteverloop kan remmen. Cue2Walk biedt een slimme, draagbare oplossing voor deze grote groep mensen die hen ondersteunt juist op het moment dat dit nodig is. Met de investering van het Blue Sparrows MedTech Fund wordt de lancering van Cue2Walk begin 2022 mogelijk en komt deze slimme oplossing voor veel mensen met Parkinson binnen handbereik.

 

Cue2Walk biedt niet alleen een noodzakelijk hulpmiddel voor de drager, maar het geeft ook objectief inzicht in het beweegpatroon gedurende de dag. Mensen met Parkinson kunnen hiermee medicatie inname optimaliseren. Zo kan bijvoorbeeld over-inname of inname op de verkeerde momenten worden voorkomen. Dat is waardevol, want Parkinson medicatie werkt slechts enkele uren en kan gedurende een mensenleven maar in beperkte hoeveelheid worden ingenomen.

In een digitale infrastructuur voor onderzoek moet het op termijn mogelijk worden om inzicht te krijgen in beweegdata van grotere groepen en wordt het mogelijk om deze data eenvoudig en veilig te delen met andere Parkinson professionals. ‘Onderzoek naar freeze of gait verschijnselen is noodzakelijk om betere medicatie en behandeling te kunnen ontwikkelen, maar dat is heel erg lastig. Mensen met Parkinson reageren anders op situaties wanneer je erbij bent of wanneer ze naar het lab moeten komen voor een onderzoek.’ zegt Martijn van der Ent, bij Cue2Walk verantwoordelijk voor link tussen de medische toepassing en de techniek. Ook zijn mensen met Parkinson niet altijd goed in staat om objectief de symptomen vast te stellen gedurende de dag of over langere periode. Met Cue2Walk is het mogelijk om objectieve ‘real life’ data te verzamelen in het dagelijks leven om hen en medisch professionals inzicht te geven. Dit kan gaan leiden tot verbeterde medicatie of behandelingen.

 

Cue2Walk wordt begin 2022 beschikbaar voor mensen met Parkinson. ‘De investering van Blue Sparrows MedTech Fund zorgt ervoor dat we op zeer korte termijn een product kunnen lanceren waar iemand die Freeze of Gait ervaart écht door wordt ondersteund. Een slim apparaat dat eenvoudig kan worden gebruikt en dat onzichtbaar gedragen kan worden.’ zegt Floor Waardenburg, CEO van Cue2walk. Daarmee komt voor deze groep mensen een zelfstandiger en actiever leven op korte termijn binnen handbereik.

 

Meer informatie: www.cue2walk.nl