584
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-584,page-child,parent-pageid-582,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
SEED Capital-regeling van RVO toegekend aan Blue Sparrows MedTech Fonds:

Collectief van jonge medtech-ondernemers verkrijgt belangrijke steun voor nieuw model investeringsfonds

 

  • SEED Capital-regeling verdubbelt slagkracht van het Blue Sparrows MedTech Fonds (BSMF)
  • BSMF haalt tegelijk als enige de E-health tender van RVO binnen
  • Deze steun toont vertrouwen in de vernieuwende aanpak en de ‘giving-back’-gedachte van het BSMF

 

Delft/Amsterdam, 27 september 2017 – Het Blue Sparrows MedTech Fonds wordt opgenomen in de SEED Capital-regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit is gisteren bekend gemaakt bij het StartupFest Europe 2017 in Amsterdam. Dit verdubbelt de fondsomvang, en daarmee de slagkracht van het BSMF.

 

Tegelijk is bekend gemaakt dat aan het BSMF – vooralsnog als enige fonds – ook de E-health tender van RVO is toegekend. Deze tender, met een budget van € 6 miljoen, is specifiek bedoeld voor investeringsfondsen die willen investeren in e-health technostarters.

 

 

“Uit deze toekenningen, nog geen half jaar na de feitelijke start van ons fonds, spreekt een groot vertrouwen in ons team, visie en aanpak,” stelt Rogier Barents, een van de BSMF-oprichters.
Het BSMF steunt startende ondernemingen die broeden op innovatieve ideeën en technologieën met potentie voor de zorg. Het fonds hanteert een uniek werkmodel, geboren uit enthousiasme en eigen recente start-up ervaring van de initiatiefnemers. Financiële steun wordt daarbij gecombineerd met intensieve ervarings-coaching. Daarbij behoedt een ‘collectief brein’ nieuwkomers voor valkuilen rond bijvoorbeeld prototyping, klinische validatie, certificering en sales van medtech vindingen.

 

“RVO.nl heeft sinds de start van de SEED Capital regeling in 2005 voor honderden miljoenen aan risicokapitaal toegekend – zij weten dus waar de juiste balans ligt tussen kansen en risico’s. Het sterkt ons dat zo’n gerenommeerde organisatie nu ook bij ons instapt!”, stelt Barents.

 

Het Blue Sparrows MedTech Fonds (BSMF) is een initiatief van 7 relatief jonge ondernemers. Ieder van hen heeft 7 tot 10 jaar geleden met succes een bedrijf in de medische technologie opgezet, en een vernieuwendemedische innovatie naar de markt gebracht. Het fonds is, gesteund door een brede groep participanten, deze zomer gestart met de selectie van veelbelovende innovators.

 

Meer informatie: www.bluesparrows.nl